Papierwaaier en papiersoorten

Het kiezen van een papiersoort en papierwaaiers
Het beoordelen van kleuren op uw beeldscherm geeft vaak geen goed beeld van het eindresultaat, omdat alle computerbeeldschermen anders zijn. Bestel daarom een gratis papierwaaier bij uw proefdruk. De papierwaaier bevat bedrukte voorbeelden van alle door ons aangeboden papiersoorten, zodat u een goede indruk heeft hoe verschillende kleuren en oppervlakken er op verschillende papiersoorten uitzien.

U kunt natuurlijk ook een proefdruk aanvragen van uw kaart op het door u gekozen papier. Op die manier weet u zeker of uw keuze de juiste is geweest.

Let op: proefdrukken zijn losse kaarten die veel meer kans lopen op beschadiging of andere defecten dan een oplage. De definitieve bestelling/oplage zullen wij altijd zorgvuldig verpakken en versturen. Hebt u vragen over een proefdruk dan kunt u ons altijd bellen of mailen voor advies.

Wit natuurkarton - 300 grams

Een mooie stevige, extra matte, helderwitte papiersoort. Dit resultaat in mooie, frisse kleuren.
In principe is deze papiersoort geschikt voor veel verschillende kaartjes, dus zowel kleurrijke kaartjes als meer subtiele ontwerpen. De uitstraling is neutraal en modern.

Wit gestreken karton - 300 grams

Een mooie stevige papiersoort met een matte, warme look. Dit papier is glansloos, maar voelt glad aan.

Crème - 300 grams karton

Mat papier met een crémekleur. Dit papier heeft een sterke invloed op de uitstraling van uw kaartje, maar ook op de kleurweergave.

Luxe glinster - 250 grams karton

Een chique, luxe papier met een parelmoer-achtige glinstering. Dit papier is een uitstekende keuze voor feestelijkheden.
Let wel, het parelmoer-effect is minder te zien op plaatsen waar veel bedrukking is.

Creme Conqueror 250 grams

Luxe creme kleurige papiersoort met een structuur.

Wat is de beste keuze?

Alle bovengenoemde papiersoorten zijn een prima keuze. Twijfelt u, dan is wit natuurkarton altijd een veilige optie. U kunt natuurlijk ook een papierwaaier en/of een proefdruk aanvragen.